Youtube Facebook Twitter

espa el
Array
Online κράτηση
calendar
calendar
Τρίτη
Τετάρτη


Υδροθεραπείες/Χαλάρωση
Λασποθεραπείες Πικρολίμνης

Η Πικρολίμνη ήταν γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων με διαφορετική ονομασία. Οι πληροφορίες των αρχαίων πηγών μιλάνε για την περιοχή των Κλιτών και κυρίως για την λίμνη «Πικρολίμνη» από όπου ανέβλυζαν οι θειούχες λάσπες, στην περιοχή όπου εξαγόταν το «χαλαστραίον νίτρον».

Η φύση προίκισε την Πικρολίμνη δίνοντας της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που κάνουν τον πηλό και το νερό της να περιέχει πολύτιμα ιχνοστοιχεία μετάλλων και ορυκτών με σημαντικές θεραπευτικές και αναζωογονητικές ιδιότητες.

Ο ιαματικός πηλός και το ιαματικό νερό της Πικρολίμνης ενδείκνυνται για τη θεραπεία παθήσεων όπως:

 • Ρευματικών
 • Οσφυαλγικών
 • Παθήσεων Σπονδυλοαρθρίτιδας
 • Μυαλγιών
 • Ισχυαλγιών
 • Δισκοπαθειών
 • Μυοσκελετικών
 • Αρθριτικών
 • Δερματικών (Ακμή, Εκζύματα και Ψωριάσεις)
 • Γυναικολογικών
 • Μετατραυματικών

Στις εγκαταστάσεις περιλαμβανεται στεγασμένο πηλοθεραπευτήριο με ομαδικές πισίνες για άνδρες και γυναίκες καθώς και ατομικούς χώρους επάλειψης πηλού.

 
Άγγιστρο Σερρών

Για όποιον θέλει να χρησιμοποιήσει τη Γουμένισσα ως ορμητήριο για να γνωρίσει την Κεντρική Μακεδονία, οι δρόμοι είναι καλοί και η ακτίνα δράσης μπορεί να σας φέρει μέχρι το διπλανό νομό Σερρών και τα θερμά λουτρά στο Άγγιστρο.

Λίγα χιλιόμετρα απ' τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και σε απόσταση 125 χλμ. από τη Γουμένισσα βρίσκεται το ακριτικό χωριό Άγκιστρο.

Στο Άγκιστρο πηγάζουν τα ιαματικά νερά του χωριού με το Bυζαντινό λουτρό που χρονολογείται από το 1100 μ.X. και τα καινούργια λουτρά που χτίστηκαν τα τελευταία χρόνια.

Kαθέναν από τους λουτήρες μπορεί να τον νοικιάσει κανείς για μισή ώρα με την παρέα του και μόνο για λίγες στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς για μία εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Eπίσης τα νερά ενδείκνυνται για τη θεραπεία αρθροπάθειας, δερματοπάθειας, ισχυαλγίας, οσφυαλγίας, δερματικών παθήσεων, μετατραυματικών φλεγμονών, χολολιθίασης κλπ.Eπειδή όμως η θερμοκρασία του νερού είναι 41° Kελσίου αντενδείκνυται για όσους πάσχουν από φλεβίτιδα, κιρσούς, καρδιακά νοσήματα και άτομα με ασταθή πίεση.

Το χαμάμ αποτελεί μία εναλλακτική πρόταση διασκέδασης, που μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας. Φίλοι, παρέες, ζευγάρια, αλλά και οικογένειες συνδυάζουν εδώ τον καφέ, την εκδρομή, το φαγητό, μα και μια πιθανή νυχτερινή απόδραση… με ένα χαμάμ.

Πολύ κοντά βρίσκονται τα οχυρά του Pούπελ, η λίμνη Kερκίνη, το όρος Mπέλες, το σπήλαιο της Aλιστράτης και η γειτονική Bουλγαρία.

 
Λουτρά Πόζαρ Αριδαίας

Τα Λουτρά Πόζαρ (Λουτρακίου) βρίσκοντα στην Επαρχία Αλμωπίας, 13χμ. βορειοδυτικά της Αριδαίας, στο γειτονικό νομό Πέλλας, μόλις μια ώρα οδικώς απο τη Γουμένισσα (76 km) .

Απλώνονται στους πρόποδες του όρους Καϊμάκτσαλαν, λίγα χλμ. από τα Ελληνοσκοπιανά σύνορα. Η περιοχή είναι χτισμένη στις όχθες του θερμοπόταμου που διασχίζει την περιοχή. Τα ιαματικά, θερμά νερά, με σταθερή θερμοκρασία 37οC, αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από τα βουνό, όπου δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο βουνού και δάσους.

Οι ιαματικές πηγές Λουτρών Λουτρακίου ή Λουτρών Πόζαρ, αναβλύζουν σε υψόμετρο 360 -390 μ.
Δημιουργούνται από το νερό της βροχής που εισχωρεί στο έδαφος και φτάνει σε μεγάλο βάθος, όπου θερμαίνεται, ανεβαίνει ψηλότερα και στην πορεία του εμπλουτίζεται με μέταλλα και άλλα συστατικά.

Οι εγκαταστάσεις του όλου συγκροτήματος είναι οργανωμένες σε μια μικρή λουτρόπολη με ξενοδοχεία, πισίνες, αποδυτήρια, εστιατόρια, μπαρ.
Σήμερα, βρίσκονται σε εξέλιξη έργα τα οποία αξιοποιούν την ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και τα αξιοθέατα της περιοχής όπως:

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν :

 • Ο εξωτερικός θερμός καταρράκτης (δίπλα σε αυτόν με το κρύο νερό)
 • Οι εσωτερικές πισίνες, κάποιες σύγχρονες και κάποιες παλιότερες με βότσαλα στο πυθμένα.
 • Το φαράγγι των Λουτρών και τη γύρω ορεινή περιοχή, που προσφέρεται για περιπάτους, ορειβασία ή εκδρομές.
 • Το σπηλαιολογικό πάρκο των Λουτρών.
 • Τα τοπικά προϊόντα και τα υφαντά.

Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε μια όμορφη ημερήσια εκδρομή στο Πόζαρ, αναλαμβάνουμε να σας κλείσουμε έγκαιρα λουτρό στην ώρα που σας βολεύει. Επιπλέον ακόμα και στις περιόδους με τη μεγάλη ζήτηση, μπορούμε να κρατήσουμε ένα τραπέζι για εσάς στα καλύτερα εστιατόρια της περιοχής.

 
στοιχεία επαφής

mem_img  Ξενώνας Δημοσθένης

home_icon  Κουντουριώτου 17
  61300  |  Γουμένισσα - Κιλκίς

img1 info@dimosthenis.gr

img2  (+30) 23430 41302
  (+30) 23430 43371 

Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση».

 hotel 2 3

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.© Copyright Ξενώνας Δημοσθένης | All Rights Reserved

256_Paypal_Icon

design->demouz.com

powered by